Amikor a messzi-messzi galaxis beköltözik a szobádba

Lassan itt az új Star Wars film, a Zsivány Egyes - ha jól tudom, már a jegyelővétel is elindult, szóval lassanként lehet megint Star Wars üzemmódban élni az életünket. Bár - ahogy már többször is írtam - én afféle régi vágású rajongó vagyok, akinek a klasszik trilógia a nagybetűs Legenda, és a hetedik résszel a bemutató óta eltelt egy évben sem sikerült mélyebb barátságba keverednem, ezt az új spinoffot most mégis várom. Talán azért, mert ez egy új, friss történet, nem a régi vonalat csavargatják tovább (illetve igen, de egy mellékszálon, ami azért mégsem ugyanaz).
A hétvégén Kispesten voltunk egy Star Wars kiállításon - nagy élmény volt a régi, klasszikus-nosztalgikus darabok között felfedezni a régi trilógia nyolcvanas években kiadott könyvváltozatait (naná, hogy mind megvan!), és azokat a filmkártyákat, amelyekre annó a nyolcvanasokban, még bőven a mai merchandise-dömping előtt a zsebpénzünket költöttük. Tiszta nosztalgia...
Ma persze már minden van Star Wars verzióban, de az igazán hardcore rajongóknak a lakásukon is tükröződik, hogy nem szakadtak messzire attól a bizonyos galaxistól. Nálunk leginkább a poszterek és a LEGO-k, illetve a műanyag figurák képviselik a Star Wars mániát, meg persze azok a díszdobozos videó- és DVD-kiadások, amelyeket a két trilógiából mindig gondosan beszereztünk. Ám van, aki ennél jóval tovább megy - és egyáltalán ne gondoljátok, hogy csakis a gyerekszobában lehet fullban tolni a Jedit. Mit is mondhatnék, ha egyszer végre költözünk, akkor nem biztos, hogy ilyen visszafogott leszek, mint amilyen most vagyok :) Addig is mutatok pár szuper ötletet a készen kaphatótól az abszolút DIY-ig, ha nálatok is mánia van, válogassatok belőle bátran.

Droidok a karácsonyfára:


Egy átlagosan ügyes kezű apuka-anyuka a téli szünetben simán reszel egy ilyen könyvespolcot:


Erre a látványra azért nem olyan rossz ébredni, vagy elaludni:


De az sem nagyon rossz, ha a reggeli fények a Star Wars sötétítőn szűrődnek át (a tetőablakokat amúgy is nagyon szeretem). Nem, nemcsak a gyerekszobában, ez felnőtt fejjel is konkrétan a "kell" kategória. Ráadásul itthon is kapható, én a VELUX márkaboltjában  bukkantam rá, a kép is onnan van, a cég engedélyével.
Fotó: VELUX
És akkor felülök a Millennium Falconra...


Így lesz egy szimpla komódból Star Wars menőség:


Vagy így...


Fagyasztott Han Solo a minihútőn - viszem haza, nincs mese :)


Egy kis Star Wars üvegbe zárva:


Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

Címkék: , ,