2016. október 19., szerda

Micsoda hack! Így tudhatod, hogy kényelmes lesz-e a tűsarkúd!

Ezt a tuti hacket a SheFinds oldalon találtam, és mindenképp meg akarom őrizni az utókornak, hogy el ne felejtsem kipróbálni, amikor legközelebb tűsarkút veszek. Mert azért nem mindegy, hogy a cipő csak addig az öt percig kényelmes, amíg felpróbálom a boltban, vagy hosszú távon is lehet benne létezni. Saját tapasztalatból mondom: a kényelmes tűsarkú egyáltalán nem önellentmondás, volt már olyan cipőm, amelyikben kis túlzással egész nap elrohangáltam mindenféle lábfájások nélkül. És hát az a helyzet, hogy akármennyire sportcipős és lapossarkús csajszi is vagyok a hétköznapokban, van olyan helyzet, amikor a tűsarkú a megfelelő viselt. Mindenki másnak is azt szoktam javasolni, hogy nem árt beruházni legalább egy kényelmes és minőségi párra, és megtanulni benne járni (ez utóbbi nem spórolható meg, rém szánalmas, amikor a menyasszony alig tud elbotladozni a vőlegényéhez, mert esküvő előtt két nappal vett a lábára először magas sarkú cipőt).

Fotó: pixabay.com

Szóval a kényelem trükkje  az oldal szerint nem más, mint a matek: nevezetesen az, hogy hány centire van a talp széle a saroktól. Ha ez a távolság 2,5 centi, vagy annál kevesebb, akkor a testsúlyod szinte teljes egészében a lábujjaidra nehezedik, vagyis mire hazaérsz, eszméletlenül fog fájni a lába. Ha viszont legalább 3 centi a távolság, akkor a súly nagyobb felületen oszlik el, vagyis kényelmesebben fogod magad érezni a cipőben.A megfejtés tehát: vigyél magaddal centit a cipőboltba, és mérj (és persze arról se feledkezz meg, hogy a megfelelő méretet vedd, akármilyen cuki is az a kis kék, amelyikből csak egy fél számmal kisebb van, sőt, a cipőben járkálás alól se ment fel a méregetés). Az online vásárlás neccesebb, mert ott valahogy arányosítani kell a cipőt a valódi méretéhez, szóval az már tényleg matek. A legjobb, ha két, nagyjából azonos sarokméretű, de különböző fazonú cipőt hasonlítasz össze, a nagyobb talp-sarok távolságú lesz a nyerő.

Kipróbálod?

Update: Moncsi kommentben felhívta a figyelmem, hogy a 2,5 cm nagyon kevés - az eredeti forrás látványosan centiméterről beszél, de simán lehet, hogy inch-ben akarta ő megadni a távolságokat. 2,5 inch az 6,35 centi, 3 inch pedig 7,62. Így tényleg reálisabb a dolog... Köszi az észrevételt!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. Kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!

2 megjegyzés :

Moncsi írta...

Itt valami nagy elírás lehet.. az a 2,5- 3 cm nagyon kevés...

Judit írta...

Szerintem a nagyon magas sarkú cipőknél meglehet a 2,5 cm. De megnéztem inch-ben is a dolgot, az amerikaiak általában abban adják meg a hosszakat. A 2,5 inch az 6,35 cm, a 2 inch az 7,62. Így is hihető a dolog. Egyébként az eredeti források mindenütt cm-ről beszélnek, de simán lehet, hogy inch akart az lenni...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...