2014. március 31., hétfő

Legyen időd az edzésre!

Mert idő, az ugye soha nincs, rohanunk a munka, a háztartás, a gyerekek után. Érdekes módon a sürgős pluszfeladatra, a mosogatásra vagy az aktuális szappanoperára mégis mindig kerül valahonnan egy óra, csak az a fránya edzés, az marad el. 3 tipp, hogy ne a kifogások győzzenek, és ne legyen a koszos edény is előbbre való nálad:


Egy óra edzés a napod 4 (!) százaléka. Nincs több kifogás. (Kép innen)

1: Vasárnap este írd be a naptáradba a következő heti edzések időpontját. Ha csak egy mód van rá, ne módosíts a dátumon, inkább e köré szervezd a heti elfoglaltságaidat. Ha legalább 5 hétig tartod magad ehhez, beépül az életedbe, és a következőkben már ez lesz a természetes.

2: Ne ragaszkodj a hosszú edzésekhez, ha végképp fáradtnak érzed magad, a megjelölt időpontban sportolj mondjuk 20 percet, laza tempóban. Így hozzászoksz, hogy a kijelölt időben mindenképpen sportolni kezdj, és ne add meg magad a fáradtságnak vagy a stressznek. Ahogy javul az erőnléted, majd nő az edzés időtartama is.

3: Minden edzés után fogalmazd meg, hogy érzed magad, és figyeld meg azt is, hogy a hetek során növekszik-e az energiád, jobban érzed-e magad a bőrödben. Időről időre menj el az esedékes orvosi felülvizsgálatokra is, hogy követhesd, javul-e az egészséged.

0 megjegyzés :

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...