2014. január 26., vasárnap

HetiWellness #2

Íme a második HetiWellness sorozat, mert az elmúlt hetekben is sok minden történt ezen a fronton:

Image courtesy of Ambro/ FreeDigitalPhotos.net
 - Jógaaaa! A téli szünet után a múlt héten elkezdődött az aktuális jóga-tanfolyam. Mozgásként csúcs - nekem meg kellett érni rá, hogy rátaláljak a rohangálós-ugrálós sportok mellett/után, de azóta is lelkesedem. Most ráadásul a holdfázisokról és a szervezetre gyakorolt hatásukról tanulunk, és a gyakorlatok is ehhez igazodnak, szóval nagyon komplex élmény.

- És mivel a fogyó hold mindenféle tisztítási folyamatot támogat, jó nagy takarítást, selejtezést rendeztünk otthon. Még nem vagyok a végén, ráadásul az elvágólagos rend valószínűleg soha nem lesz az erősségem, de most kifejezetten jól esett két nagy zacskónyi lomot kirakni, és beszerezni egy új játéktároló polcot.

- Vegetable stir-fry, némileg indiai ízvilággal. Laaav - már csak a gyerekeimet kell rávenni, hogy egyék meg pl. a karfiolt. De ami késik, nem múlik :)

- Gyümölcsturmixok. Rákaptunk, mostanában minden megy bele, amit otthon találok, a fagyasztott bogyósoktól a banánig.

- Frissen facsart narancs- és grapefruitlé. A gyerkőcök inkább az édesebb (bio) narancsra buknak, én a grapefruitra. Vitaminbomba.

- Táplálkozástudományi kurzusok a Coursera-n. Nem kispályázok, egyből kettőt is elkezdtem: az egyik némileg populárisabb, mosolygós, cuki előadóval, a másik kicsit tényszerűbb, tudományosabb, kevésbé cukiskodó, viszont szintén jó fej oktatóval. Stréber vagyok, a maximális pontszámos teszteknek is tudok örülni :)

- Savanyú káposzta. Gyakorlatilag mindennel, a szendvicstől a húsételekig. Nem tudok betelni vele.

1 megjegyzés :

spotty írta...

Szia! Találtam egy jó kis programot, egy életmód és wellness tábort február 21-23-ig. Lesz minden, ami csak kell, ahogy olvasom: jóga, pilates, spine balance training, aerobik, meditáció és különböző tanácsadások, na meg wellness!! :) Itt vannak részletek, ha érdekel valakit. Én gondolkodom rajta. http://bit.ly/body-n-soul

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...