2014. január 12., vasárnap

HetiWellness #01

Ezt a rovatot már rég tervezem elindítani, hát most, így az év elején végre a megvalósítás útjára lépek. Nem titok, hogy Via TILT-rovata (amit egyébként nagyon szeretek olvasni) volt az inspiráció, de az sem titok, hogy én valami másról szeretnék írni minden héten. Azokról a dolgokról, amelyeket magamért tettem (és esetleg megküzdöttem miattuk a lustasággal, az időhiánnyal, a rossz, ám makacs szokásokkal), amiket felfedeztem, és amelyek egy dologban közösek: hogy elősegítik a testi-lelki jólétet, az egészséget, a jó formát. Legyen ez egy kis beszámoló-féleség és egyben egy kis motiváció időről időre. És ha van kedved, írd meg a kommentek között, hogy neked milyen egészséges dolgok váltak be a héten.

Image courtesy of suphakit73 / FreeDigitalPhotos.net
Lássuk hát az első listát, az elmúlt hétről:
- Napi sok pohár víz. Régóta nyünyörgök azzal, hogy egyszerűen elfelejtek eleget inni, de most úgy tűnik, több-kevésbé megvan az ajánlott mennyiség minden napra.
- Egyre több a biokozmetikum a polcomon. Ahogy fogynak ki a kommerszek, általában bio kerül a helyükre, ahogy a tisztítószerek közül is egyre többet vált fel valamilyen öko-bio cucc.
- Egyre több gyümölcs az étrendemben. Szeretem a gyümölcsöt, de ha nem figyelek oda, automatikusan előbb nyúlok valamilyen édességért. Mostanában odafigyelek, és ez jó.
- A Jókenyér Wellness-kenyere. Kenyér-fronton az volt a legnagyobb bajom eddig, hogy igazán egyik teljes kiőrlésűt sem tudtam megszeretni, sokkal jobban ízlett a fehér. Először jött a LIDL magos cipója, most meg ez. Tele van mindenféle magokkal, és nem lehet abbahagyni.
- Egyre többféle biozöldséget és -gyümölcsöt lehet kapni a LIDL-ben. Eddig is beszereztem, de körülményesebben, most meg itt van a környéken, karnyújtásnyira. A héten még biotejet is vettem náluk normális áron, jó lenne, ha nemcsak időszakosan árulnák.
- Zöld tea cukor nélkül. Vannak zöldteás és fekete-teás korszakaim. Most úgy látszik, a zöld jön, mert egyre többször iszom a fekete helyett.
- Tejbegríz biotejből, köleskásából, kevés búzadarával és mézzel. Na jó, a kakaó a tetején hagyományos, cukros instant volt, csak hogy ne legyek teljesen bio.
- Lefelé már szinte nem is szoktam liftezni. Nincs türelmem megvárni, úgyhogy inkább addig is mozgok egy picit, amíg a többiek dekkolnak a liftajtó előtt. Már csak a lakótársak döbbent tekintete miatt is megéri - felfelé azért még nem szoktam rá, de az is befuthat :)

Ti mit tettetek magatokért a héten?

Ha tetszik a blog, kövess a Bloglovin-on is!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...