Díjazzák az állatkísérlet-mentességet

Már az állatkísérletek betiltásáról szóló bejegyzésben is említettem, hogy a Lush 250 000 angol fontos díjalapot hozott létre azoknak a projekteknek a támogatására, amelyek képesek előmozdítani az állatkísérlet-mentes tesztelések ügyét. A díjra, amelyik olyan szervezeteket támogat, amelyek azon dolgoznak, hogy az állatkísérleteket állatokat nem igénylő teszteljárások váltsák fel, és amely a legnagyobb díj ezen a területen, hétfőtől lehet jelölni a megfelelő projekteket, akár itthon, Magyarországon is.

Source: lovaanilabs.net via Madlene on Pinterest
 

A jelöléseket öt kategóriában várják: 
A jelölésre szolgáló űrlapok letölthetők a Lush Díj honlapjáról a www.lushprize.org címen; a beküldési határidő 2013. július 15. Elsősorban olyan projekteket keresnek, amelyek az elmúlt tizenkét hónapban jutottak el céljuk megvalósításához. Magánszemélyek az általuk jónak tartott projekteket terjeszthetik fel a díjra, szervezetek önmagukat is jelölhetik.

A Lush tavaly 250 000 angol fontot osztott szét nyolc ország 13 szervezete, csoportja, kutatója között. A nyertesek között voltak kutatók Olaszországból és az USA-ból, kampányszervezők Japánból és Indiából, fiatal kutatók Dániából és az Egyesült Királyságból, s díjat kapott egy kanadai filmes is. A díj összértéke ebben az évben is 250 000 angol font lesz.

Katy Brown, a Lush Díj egyik szervezője így nyilatkozott minderről:
„A múlt hónap nagyszerű híre volt, hogy az Európai Unióban teljesen betiltották a kozmetikumok alapanyagainak állatkísérletes vizsgálatát, de Ázsiában és Amerikában még mindig ilyen módszerrel tesztelik a kész kozmetikumokat és összetevőiket. A Lush Díj célja az, hogy a világ minden részén ösztönözze a tudományos közösséget, a törvényhozókat és a kampányszervezőket, hogy fordítsák figyelmüket az állatkísérlet-mentes termékbiztonsági tesztmódszerek felé – ez ma épp olyan fontos, mint eddig. A 2012-es díjazottak alapvetően fontos és lelkesítő eredményeket értek el minden kategóriában. Reméljük, ez a lendület az idei nyertesekre is jellemző lesz.”

Címkék: , , , ,