2012. április 15., vasárnap

Ezekből tutira eleget innánk...

A félliteres ásványvizes palack már a múlté: az igazán stílusos sportember nem növeli a szeméthegyeket, hanem saját palackjában viszi magával az innivalóját a sportpályára, az edzőterembe, a turistaösvényre, meg úgy általában mindenhová. Mert inni kell, lehetőleg minél többet, és minél cukormentesebbet...

Bobble: a környzettudatos
A Bobble kulacsot a híres formatervező, Karim Rashid álmodta meg, méghozzá a környezettudatosság jegyében újrafelhasznált anyagokból. A palack szénalapú szűrője csökkenti a csapvíz klórtartalmát, és kiszűri belőle a szerves szennyező anyagokat is. Kéthavonta, vagy 150 literenként cserélendő, ilyenkor akár színt is válthat a kulacsunk.
Palack: 3100 Ft, szűrő: 2100 Ft


Hydra Coach: a szuperegészséges
A világ első interaktív kulacsa néhány alapadat beírása után kiszámítja a napi vízszükségletedet, ráadásul időről időre figyelmeztet is, hogy ideje kortyolgatnod egy kicsit. A hozzám hasonló feledékenyeknek való, bár az ára kicsit borsos, itthon körülbelül 8000 forint.
 
Vapur: a helytakarékos
A palackokkal az a legnagyobb baj, hogy akkor is komoly helyet foglalnak a táskánkban, amikor már üresek. A Vapur összehajtható "antikulacsa" viszont egészen picire hajtogatható, ha elfogyott belőle a víz. Kétségtelenül praktikus darab, ráadásul nem is túl drága: már 1000-1600 forintért is hozzá lehet jutni.


Sigg: egyszerűen csak szép
Bár az alumíniumból készült edényeknek alapból nem vagyok híve, a svájci gyártmányú Sigg kulacsokba beleszerettem. Egyszerűen csak szépek, öröm őket cipelni. Árban a magasabb kategóriába tartoznak, a MySigg.com oldalon 22 dollárt kell leperkálni értük (plusz szállítás).
 
   

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...