2012. március 28., szerda

Változatok franciára

Na ne tessék semmi pajzánra gondolni, a körmöket vesszük elő, méghozzá a francia manikűrt, ami örök divat. Nemrég ráadásul az a szerencse ért, hogy interjút készíthettem az amerikai körömguruval, Jeff Pinkkel, aki nem kevesebbel dicsekedhet, mint hogy ő találta ki a francia manikűrt. Ő az Orly kozmetikai cég tulajdonosa is, amely nem meglepő módon a köröm szépítéséhez kínál eszközöket, lakkokat, ápolószereket. De lássuk, hogy is kezdődött a francia manikűr története:
- A francia manikűr ötlete 1976-ban vetődött fel, amikor az Orly céget alapítottam.- meséli Jeff. A filmrendezők olyan manikűr-stílusra vágytak, amely a hollywoodi sztárok egész gardróbjához passzol, hiszen a színészek ruházata számtalanszor változott a nap folyamán - a francia manikűr előtti időben ilyenkor a lakkot is lecserélték a manikűrösök, de ez rengeteg időbe telt. Amikor előrukkoltam az ötlettel, hogy a körmöt fessük natúr színre, a körömvégeket pedig fehérre, a hírességek azonnal beleszerettek. Rájöttem, hogy ebben rejlik a titok: egyszerű és nagyszerű.
Amikor a francia manikűr sikerének titkáról faggattam, Jeff így válaszolt: - A francia manikűr klassszikus viselet, amely mindenhez passzol, a farmertől az estélyi ruháig, a teniszpályától a divatbemutatók kifutójáig. Persze az eredeti stílusnak ma már számtalan variációja létezik a rózsaszíntől a pirosig, a neonszínektől a fekete-fehér "frakk" megoldásig.

És most beszéljenek a képek: így fest a francia manikűr kicsit kreatívabb verzióban:

Klasszikus, apró arany gyöngyökkel megbolondítva, gyönyörűséges (és milyen szép keze van a lánynak...)


Idén nyáron óriási divat lesz a többszínű köröm. Nekem nagyon bejön, és nektek?


Fényes és matt fekete


Ugyanez fehérben


Fordított francia, fekete-ezüstben elbeszélve


Szivárványos hangulatban


Pöttyös, azoknak, akik hozzám hasonlóan nehezen húznak egyenes vonalat


Fekete, fehér, csipkés, elegáns (a csipkés köröm szintén a tavaszi-nyári trend ütős darabja!). A csipkemintát ne kézzel akarjátok felfesteni, ahhoz már matrica kell :)


Húsvétitojás-style ügyeseknek, türelmeseknek


Fordított, bordó


És egy frakkos, ék alakú változat

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...