És akkor mindez a gyakorlatban...

Miután tegnap szépen kigyönyörködtük magunkat a szebbnél szebb francia manikűrökben, most nézzük meg, hogy néz ki mindez a gyakorlatban, otthoni kivitelezésben. Én azok közé a nők közé tartozom, akik vért izzadnak egy egyenes vonal meghúzásával, szóval a francia manikűr eddig csaknem megoldhatatlan kihívások elé állított. Épp ezért naná, hogy azt is megkérdeztem a legilletékesebbtől, Jeff Pinktől, hogyan lehet otthon olyan francia manikűrt készíteni, amelyikről nem ordít, hogy sufnituning. Íme a szakértő tippjei:

Source: tlife.gr via Vicky on Pinterest

- A jó manikűr az egészséges körömágynál kezdődik. A körömágyakat rendszeresen hidratálni, ápolni kell, ez az egészséges körömnövekedést is segíti. Vagyis a manikűrkészletünk első darabja egy jó körömágyápoló krém vagy olaj legyen, és ne felejtsük a polcon, használjuk rendszeresen. Körömágyat rágcsálni pedig szigorúan tilos...
- Mielőtt felvinnénk a lakkot, mindig tiszta és sima legyen a körmünk. Erre kerüljön az alapozó lakk, majd a színes, végül pedig a fedőlakk, a tökéletes, fényes és ellenálló végeredmény érdekében.
- A francia manikűrnél alapvető a fehér csík nagyon pontos felfestése. Ezt leginkább vékony ecsettel lehet elérni, amilyen például az Orly Pointe Blanche lakkjának ecsete.

És íme a fényképes tutorial a francia manikűr házilagos kivitelezéséhez. Az abszolút gyakorlatias útmutató alkotója Lauren Conrad, a The Beauty Department bloggere (mellesleg az USA egyik legkedveltebb televíziós személyisége, divattervezője, topstylistja). A részletes eligazítást szöveggel együtt itt találjátok.

Source: thebeautydepartment.com via Natalie on PinterestÚtmutató a fordított francia manikűr készítéséhez, ugyancsak Laurentől:

Source: thebeautydepartment.com via Nanni on PinterestA matt köröm-fényes körömvég játék részletes tutorialját az olasz Cosmopolitan oldalán találtam meg. Ők ugyan eleve matt lakkal dolgoznak, de ha nincs ilyened, matt fedőlakkot is felkenhetsz egy alapvetően fényes lakkra, az eredmény hasonló lesz (az essence-nek például van ilyen fedőlakkja).
Source: cosmopolitan.it via Cosmopolitan Italia on Pinterest

Címkék: ,