2011. július 7., csütörtök

A nagy narancsbőr-háború #3: sport, és egyéb házi csodamódszerek

Az előző fejezetben tárgyalt egészséges táplálkozás egyedül persze nem tudja felszámolni a narancsbőrt - egyéb kezelésekkel is rá kell segíteni, és - már megint nincs menekvés - sportolni is kell ahhoz, hogy szép, sima legyen mindenünk.


Woman Running Barefoot (IMG_1153)photo © 2009 Raquel Baranow | more info (via: Wylio)


De miért is jó a sport a narancsbőr ellen?
- Először is, mert zsírt éget. A zsír pedig - surprise, surprise - a zsírsejtekből fog távozni, tehát azok kisebbek, kevésbé feltűnőek lesznek.
- Az erősítő gyakorlatok formásabbá, feszesebbé teszik az alakodat, és a bőrödet is. Igen, korábban azt írtam, hogy a vékony lányoknak is lehet narancsbőrük, de a sport nem feltétlenül a csonttá fogyásról szól, hanem az izmosodásról, feszesedésről - ezzel pedig narancsbőrös területek is feszesednek. Egy sportos, vastag csontú leányzónak valószínűleg kevésbé kell számolnia a huplikkal, mint egy agyonkoplalt modellalkatnak, akin viszont semmi izom nincs.
- A mozgás felpörgeti a vér- és nyirokkeringést, így az érintett területről gyorsabban távoznak a felhalmozódott, pangó cuccok.
- Az izzadással rengeteg méreganyag távozik a szervezetedből, ami megint csak segít a narancsbőrös területek állapotán.
- Az, hogy mit sportolsz, nagyjából mindegy. Válassz ízlésed szerint, akár a kerékpár, akár az úszás, akár az edzőtermi órák, akár a futás vagy a kirándulás áll közel hozzád.

És akkor még néhány házi csodamódszer - de jó ha tudod, hogy ezek leginkább akkor hatásosak, ha a táplálkozásod nagyjából rendben van, és a rendszeres edzés is a programod része.:

- Narancsbőr elleni fürdő: egy kiló tengeri sót oldj fel egy kád vízben, és heverj el benne legfeljebb húsz percre: serkenti az anyagcserét, méregtelenít, enyhén vízhajtó hatású. Vigyázz, a sós fürdő csökkenti a vérnyomást, így óvatos, lassú mozdulatokkal szállj ki a kádból, alaposan kend be magad testápolóval, majd pihenj le egy kicsit. Ha fürdés közben megszédülnél, vagy furcsán éreznéd magad, vess véget a sóterápiának.

- Váltózuhany: a hideg-meleg zuhany javítja a vér- és nyirokkeringést, ráadásul ilyenkor nyáron még jól is esik. A vizet alulról felfelé irányuló mozdulatokkal locsold a lábadra.

- Radírozd a bőrödet! A rendszeres koptatástól simább, szebb lesz a bőr, ráadásul, ha valamilyen narancsbőr elleni krémet is használsz (ezekről majd egy következő fejezetben írok), mélyebbre jutnak a bőrben a hatóanyagai. Ledörzsölheted magad egy luffaszivaccsal, vehetsz kész testradírt a drogériában, de az is jó, ha a tusfürdődhöz keversz egy teáskanál durva tengeri sót, vagy kristálycukrot. Egy kevés olívaolajból és egy kanál sóból vagy cukorból kényeztető, ápoló testradírt kutyulhatsz.

- Masszírozd meg magad! A gyúró, csipkedő mozdulatokkal alaposan felpörgetheted a puklis területek vér- és nyirokkeringését. Masszírozhatsz kézzel, de beruházhatsz egy bütykös masszírozó eszközre, sőt, akár elektromos masszírozóra is.

- Tedd fel a lábad! (Persze csak edzés után :) , igen, ez a vesszőparipám.) Ha tévénézés vagy olvasás közben felpolcolod a lábad, javul a vér- és nyirokkeringés, ami visszér és narancsbőr ellen egyaránt hatásos.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...