2011. február 23., szerda

Méregtelenítés 8. hét: Törődj végre magaddal!

Kicsit megcsúsztam ezzel a bejegyzéssel. Bocsánat érte, de megvolt rá az okom: elutaztam - többek között egy Rhapsody koncerten voltam, ami az én lelkemet mindig képes rendbe rakni. Ezen az utolsó, nyolcadik életmódváltós héten pedig épp erről lesz szó: hogy valami olyasmit csináljunk, ami jót tesz a lelkünknek, és ami a tudatalattinkat is meggyőzi arról, hogy ez az egész életmódváltás nem a megszorításokról szól, hanem sokkal inkább arról, hogyan érezhetjük napról napra jobban magunkat a bőrünkben.


A feladat egyszerű: tegyél minden nap valami olyat, ami jól esik. Nem kell, hogy gyakorlati haszna is legyen, elég, ha te jól érzed magad tőle.

- Fesd ki a körmödet, tegyél fel egy arcpakolást, szárítsd be a hajad.
- Kezdj el mozogni: nem kell a teljesítményre hajtani, elsőre elég 20 perc séta. Ha lenyugvásra vágysz, keress egy jógastúdiót. Ha rég voltál táncolni, próbálj ki egy Zumba-órát.
- Relaxálj, hogy leszámolj a napi stresszel. Elég ha leülsz egy nyugodt helyre, és pár percig csupán a lélegzetvételeidet figyeled. Ne törődj vele, hogy eleinte cikáznak majd a gondolatok a fejedben, egyszerűen ereszd szélnek őket. Lélegezz mélyeket.
- Menj szaunázni. Ebben a kutya hidegben feltölt melegséggel, ráadásul segíti a méregtelenítést, sőt, még az immunrendszered működését is felturbózza.
- Hallgass zenét. Ne törődj vele, hogy mások szeretik-e a kedvencedet, erre való az mp3-lejátszó és a fejhallgató. Csak arra figyelj, téged mi tölt fel, vagy nyugtat meg.
- Ülj be egy kád illóolajos, forró vízbe. Vagy menj kozmetikushoz, manikűröshoz, esetleg masszázsra.

Ez persze csak néhány kósza ötlet, azt, hogy neked személy szerint mi a jó, neked kell megtalálnod. Én is ezen leszek, a hét végén pedig beszámolok, mi sikerült mindebből.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...