2010. december 11., szombat

Lista karácsonyra

Lilakávé a Nők Mozgásban blogról meghívott a karácsonyilistás játékba, én meg örömmel elfogadtam. Aztán kettő perccel ezután rájöttem, mennyire stresszelő is tud lenni a tudat, hogy az ember egy ilyen játékban bármit kívánhat. Mert ha nincs határ, akkor két eset van: "ide nekem az oroszlánt is", avagy "mindenem megvan, nem kell nekem semmi különös". És persze ez a két véglet tökéletesen egyszerre is képes működni. Ráadásul ott van az a nem kifejezetten csak a karácsonyfa alá szóló alapkívánság, amit meghívómnál jobban én sem tudok megfogalmazni: "szeretném, hogy a szívemnek-kedveseket ne érje baj, betegség, bánat. Nemcsak karácsonykor nem, hanem hétfő délutánokon és csütörtök reggeleken se... ameddig lehet"

Aztán persze összeszedtem jó néhány dolgot, amire rég, vagy épp az utóbbi időben vágyom. Vannak köztük egész könnyen elérhetőek is, meg olyanok is, amelyek a "merjünk nagyot álmodni" jegyében kerültek a listára. Ha odateszi őket az élet a karácsonyfám alá, vagy valamelyik születésnapi tortám mellé, vagy egyszerűen csak a kezembe nyomja egy kedd délután, örülni fogok neki, ha nem, akkor meg majd megpróbálom összehozni legalább a reálisan elérhető részét. Hát, lássuk.

Mindenféle utazások:
- Szeretnék eljutni egyszer adventkor Bécsbe. Ez nem tűnik nagy kívánságnak, de az elmúlt tizenévben nem igazán volt olyan, hogy pont ebben a négy hétben ne omlott volna rám ezernyi tennivaló, mennivaló, találkoznivaló, így eddig mindig megmaradt a terv szintjén a dolog. Majd egyszer úgyis... :)
- Szeretnék eljutni egy indiai jógatáborba. Meg úgy általában is szeretnék eljutni Indiába, illetve szinte bárhová a Távol-Keleten. Amióta őket olvasom, azóta még jobban.
- Szeretnék egyszer térdig érő hóban, forralt borral, hatalmas fenyővel karácsonyozni, esetleg szilveszterezni, valahol északon.
- Szeretnék egy lakást Rómában. Na jó, nem feltétlenül ezt (pedig bírom a turistazsivajt), lehet szerényebb is. Plusz egy választ az "és akkor most miből éljünk meg ebben a szép városban?" kérdésre. Ha megvan, másnap költözöm :)
- Szeretnék egy wellness-hétvégét, valami jó helyen (aztán majd jól megírom ide, milyen volt).

Adjunk a sznob vénámnak:
- Szeretnék egy olyan szilveszteri partit, ahová minimum koktélruhát lehet felvenni (de lehet estélyi is az előírás), és mégsem dögunalmas.
- Szeretnék egy-két Kaviczky- és Primavera-kozmetikumot (bazidrágák, bazijók).
- Szeretnék egy e-könyv olvasót, mondjuk a Kindle pont szimpatikus is.

És egy-két gyakorlatiasabb kívánság:
- Szeretnék egy olyan selejtezési tanácsadót, amilyet egyszer valami házátalakítós dokumentumfilmben láttam. Tudod, az, akivel háromszor összeveszel, mielőtt belátod, hogy végülis tényleg felesleges megtartani a huszadik divatjamúlt pulóvert és lejárt újságot.
- Szeretnék végre megtanulni rendesen olaszul, hogy ne csak a beszélgetős konyhanyelv menjen.
Ööööö... vagy ez itt már inkább a "to do list"?

És akiknek továbbadom:
- Jamjarlady, mert isteniek a receptjei, és mert szeretem (nemcsak a receptjeit).
- Lcd, mert ő a Tündérnyúl anyukája, és szereti a Sonata Arcticát.
- Kaptárlakó, mert ő mindig okosakat ír.
- Cucka, mert ő a kedvenc bababloggerem.

A szabályok pedig:
1. Add tovább a listaírós feladatot további hét bloggernek.
2. Linkeld be őket.
3. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
4. Írd meg a karácsonyi kívánságlistádat.
5. Küldd el a listát a Karácsonyi ajándéklistára azaz a radmila.morgan kukac gmail.com címre.
6. Szurkolj, hogy teljesüljenek a kívánságaid.
7. Legyen boldog karácsonyod :)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...