2010. október 27., szerda

Gazdagnő-illatok őszre

Az október nekem mindig aranyban, bíborvörösben játszik, van benne valami egyszerre dekadens és klasszikus elegancia. És van az a szintén egyszerre dekadens és klasszikusan elegáns illattípus, amit zsenge korom óta csak "gazdagnő-illatnak" becézek, mert az elegáns estélyek, az ékszerek, a luxus világa jut róla eszembe. Az ősz parfümújdonságok pedig mintha rájátszanának erre a kapcsolatra, aranyban és luxusban utaznak...
A Lady Million Paco Rabane új illata, a 2008-as férfi 1 Million párja. A gyémánt formájú üveget Noé Duchaufour-Lawrance tervezte, aki 2007-ben Designer of the Year díjat kapott a Maison & Objects Fair –től, és aki 2008-ban az 1 Million férfi illat üvegét is megalkotta. A parfüm fejjegyében a keserű narancs és a málna harmóniája érvényesül, a szívjegyben a narancsvirág, az arábiai jázmin és a gardénia olvad össze, míg az alapjegyben a pacsuli, a méz és az ámbra teljesedik ki. Érzéki, dögös, Femme Fatale-os. (Ára: 12.900 Ft / 30 ml; 17.500 Ft / 50 ml; 22.900 Ft / 80 ml, EDP)
A Carolina Herrera 212 VIP szlogenje: "Rajta vagy a listán?" Azon a listán, ahová titkon még a megrögzött antisznobok is szeretnének felkerülni. Azok listáján, akik fontosak, akikkel számolnak, akik előtt megnyílnak az ajtók. Azt persze senki nem ígéri, hogy az illat hatására már ott is lesz a neved azon a bizonyoson, de néha az illúzió is elég, hiszen ez adja a magabiztosságot, ami aztán a sikert hozza...
Na jó, nem rugaszkodom el ennyire :) Az viszont tény, hogy az illat hozzávalóiból mámorító koktélt mixelt össze az illatkreátor-csapat: rum és marakuja, pézsma és gardénia, vanília és tonkabab - nem hangzik rosszul, igaz? Az aranyszínű csomagolás nekem leginkább egy titkos kapszulára hajaz. (Ára: 12.800 Ft / 30 ml; 19.900 Ft / 50 ml; 25.900 Ft / 80 ml)
A Prada L'Eau Ambrée a klasszikus elegancia képviselője, mégis ellenállhatatlanul modern. Az a nő jut róla az eszembe, aki a legdecensebb estélyit is úgy viseli, hogy közben hibátlanul eredeti. Hangsúlyos jegyei a citrom, a májusi rózsa és az ámbra, de a citrusok jegyében van benne egy kis mandarin és narancsvirág, a virágos jegyek a gardéniával és a benzoin gyantával képviseltetik magukat, míg az ámbrás akkordot pacsuliból, édes illatú akáciából és vaníliából komponálták.
A súlyos, vastag falú üveg és az asszimetrikusan elhelyezett kupak a Prada klasszikus család részévé teszi a L’Eau Ambrée-t. Az üveg alja fekete; mint ahogy a füst száll fel, a szín is úgy változik a szürkétől az átlátszóig, utalva a Prada jellegzetes színátmenetes kollekciójára és kiegészítőire.A fehér Saffiano-bőr szerű csomagolás hangsúlyozza a frissességet. A Prada logó kétszer is feltűnik, egyszer fekete feliratként és egyszer egy arany selyemszöveten. (Ára: 16.200 Ft / 30 ml; 22.000 Ft / 50 ml; 32.400 Ft / 80 ml EDP Deluxe, 19.800 Ft / 80 ml EDP Deluxe Refill)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...