2010. április 6., kedd

Jótékony divat

A divat- és kozmetikai cégek nemcsak terveznek és csábító termékeket dobnak piacra, hanem időnként jótékonykodnak is: egyes termékeiken keresztül te is eljuttathatod adományodat oda, ahol pár forint akár az életet is jelentheti.

Az AVON a mellrák elleni küzdelem és a családon belüli erőszak áldozatainak segítése után most a Föld tüdejeként számon tartott brazíliai esőerdőket karolta fel. Az Atlanti-óceán brazil partjain lévő esőerdők 93 százaléka eltűnt: az illegális fakitermelés, a levegőszennyezés, és az emberi beavatkozás szinte teljesen kipusztította őket. Az erdőirtás annyira súlyos probléma, hogy a globális klímaváltozás okai között a második helyet foglalja el a fosszilis üzemanyag-fogyasztás égetése során keletkezett szén-dioxid kibocsátás után - azaz, bár messze van, minket is súlyosan érint.
A „Hello Green Tomorrow” (Miénk a zöld holnap!) elnevezésű kezdeményezés keretében a kozmetikai cég 1 millió dollárt adományoz 1 millió fa elültetése érdekében az ENSZ Környezeti Programjának „Billion Tree - Milliárd fa” világméretű faültetési akciója részére. Te is adományozhatsz: csupán 200 forintodba kerül - ebből az összegből az AVON újabb fát ültet a dél-amerikai őserdőben. Ezért a 200 Ft-ért hozzájuthatsz egy Zöld Füzethez is, mely nem csupán környezetbarát papírból készült, de remek „zöld” tippeket is tartalmaz. (További információ: http://www.avon.hu/)A Mango a Haiti földrengés áldozatainak szeretne segíteni, s akciójában egy hollywoodi sztár segítségét kérte: Scarlett Johansson, aki egyébként a Mango aktuális arca, egy táskát tervezett a divatcégnek (vagyis nyilván megtervezték azt a profik, ő pedig jól hozzájárult), amelyen Haiti egy régi térképe látható. A színésznő aláírása is szerepel az itthon 4595 forintért kapható darabon. A táskából származó bevételt az INTERMÓN-OXFAM-nak ajánlják fel, akik segítenek élelmiszert és vizet eljuttatni az áldozatokhoz.A New Yorker is Haitira szegezi vigyázó szemeit: 1490 forintért vehetsz az üzleteiben egy I love Haiti feliratú pólót (a női változaton egy szív, a férfin egy napszemüveges arc látható. A pólók  árának felét a földrengés áldozatainak megsegítésére fordítják. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...