2009. december 1., kedd

Növény a papírból

Ugye te is dobtál már ki a karácsonyi gyertyagyújtás után egy nagy rakás "lejátszott" csomagolópapírt? A túlcsomagolás szokása sajnos komoly terhelés jelent a környezet számára. Ha "zölden" gondolkodsz, érdemes újrahasznosított papírból készült csomagolóanyagot választanod. Az amerikai Uncommon Goods oldal viszont jóval tovább megy ennél: a biológiailag teljesen lebontható csomagolópapírt vadvirágok magjaival "dúsították", így ha a feleslegessé vált csomagolást elülteted a kertben vagy egy cserépben, tavasszal kivirágzik!Zseniális ötlet: nem növeli a szemétkupacokat, ráadásul a megajándékozottnak annyiszor fog eszébe jutni az ajándékozó, ahányszor csak rápillant a virágaira, vagyis az ajándék öröme jóval tovább tart a Karácsonyesténél. Az oldalon "virágzó" karácsonyi üdvözlőlap és ajándékkísérő kártya is kapható, de akár a titkaidat is kiírhatod magadból egy elültethető, és később kivirágzó naplóba.

2 megjegyzés :

János írta...

Fontos, hogy az ember mindig gondoljon arra, hogy mennyi kárt okoz a természetnek, ha kidob valamit.Remélhetőleg ez a csomagolópapir ütletet ad más találmányokra is.

Kyra írta...

Igen, nagyon tudok támogatni minden olyan dolgot, ami abban segít, hogy tegyünk valamit a környezetünkért - mégpedig úgy, hogy magunkról sem kell közben elfeledkeznünk.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...