2009. április 30., csütörtök

Acro-yoga: a bizalom művészete

A véletlenek összejátszása kellett ahhoz, hogy megismerkedjem az Acro Yogával. Azzal kezdődött, hogy váratlanul elmaradt a szokásos, szeretett női jóga órám, én pedig, hogy ne maradjak mozgás nélkül a "jógás" szerda estémen, hirtelen ötlettől vezérelve beneveztem egy órára abban a stúdióban. ahová korábban jártam, és amit szintén nagyon szeretek.

Az óra végén az oktató bemutatta amerikai vendégét, a hihetetlenül fiatalnak látszó Adam Rindert, aki önkéntesek segítségével mutatta be a kívülről borzasztóan bonyolultnak és akrobatikusnak tűnő "repülő" gakorlatokat. A vállalkozó szellemű résztvevők viszont azt mesélték, sokkal könnyebb volt akkor végrehajtani a gyakorlatokat, amikor Adam a földön fekve, kezével és lábával tartotta őket a levegőben, mint amikor ugyanezeket a testhelyzeteket a hagyományos módon, a földön próbálták felvenni.

Az AcroYoga a jóga, az akrobatika és a thai masszázs különleges kombinációja. Adam megfogalmazása szerint "a repülés Síva és Shakti tánca, mely megtestesíti az erős, alapenergiákat és a folyékony, fogékony energiákat. Ez a gyakorlat a kölcsönös támogatásról, adásról és fogadásról, tiszteletről és elfogadásról szól, amely mindkét jógi számára egységet és boldogságot nyújt." Mesélt arról is, hogy milyen fontos az érintés, hogy mennyire nem használjuk ki ennek erejét a mindennapokban, és hogy miért van az, hogy dühösen általában nem szeretjük ha a másik hozzánk ér - ennek oka nem más, mint az, hogy tudjuk: ha megérintenek, azonnal ellágyulunk. Az AcroYoga gyakorlás adta tudatosságot végső soron a kapcsolatainkba is beépíthetjük, hiszen aki rendszeresen végzi a páros gyakorlatokat (amelyek között ott vannak a tükör-ászanák, a "repülés", vagy a piramis alakzatok), az megtanul adni, elfogadni, érzékenyebbé válik mások szükségleteire, és megtanulja világosan kifejezni saját szükségleteit.

Aki szeretné kipróbálni az AcroYogát, a hétvégén megteheti a Padma Jógastúdióban. Részletes infók: itt.
(Fotó: innen)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...